В Україні стрімко розвивається виробництво і експорт зернобобових культур. У нашій країні вони забезпечили виробникам більш 76% рентабельності.
Із зернобобових в країні вирощують горох, квасолю, нут і чечевицю. Найбільшу частку у виробництві займає горох, приблизно 70% валового збору.
Головним каталізатором розвитку бобової галузі в Україні є зовнішній ринок збуту. Популярність бобових пояснюється високим вмістом в них протеїну, що дозволяє використовувати їх у виробництві високоефективних кормів для сільськогосподарських тварин та як джерело замінника білка тваринного походження для харчування людей, які за останні десятиліття набули широкого поширення, в тому числі, в країнах Азії і Африки через їх значно низьку вартість в порівнянні з продуктами з тваринним білком, і в країнах Західної Європи і Північної Америки через зростання кількості людей сповідують вегетаріанський спосіб життя. Однак основним споживачем є комбікормова галузь.
Основними імпортерами українського гороху виступають Індія (частка 23,7%), Пакистан (12,8%), Іспанія (11,7%), Ємен (7,4%), Шрі-Ланка (4,9%), Малайзія (4,2%), Польща (4,3%), Сомалі (3,7%) Бангладеш (3,6%), Кенія (2,3%), Туреччина (2,2%), Ефіопія (2,1%), Камерун (1,8%) і Непал (1,7%).
Наша компанія готова укладати довгострокові контракти на експорт вітчизняних бобових.